Най-необходимото за бебето

Дрешки
Пелени за многократна употреба- все по-рядко се използват. Повиването не е задължително, дори не е желателно. Тези пелени може да използвате като допълнително средство заедно с пелените за еднократна употреба- например само през нощта. Комплектите  включват 4 броя пелени – 2 бархетни голяма и средна и 2 тензухени .

Пелени за еднократна употреба – памперси
Разнообразието е изключително голямо. Разликата е в качеството. Това от което трябва да се ръководите  е теглото на вашето бебе и цената .Най-популярни марки пелени за еднократна употреба на нашия пазар- Памперс,  Фиксиз /подходящи за алергични деца, освен това предлагат и най-малкия размер за 2 кг бебе/, Линостар, Хъджис, Хъджис и Линес, Howe, Дайперс, Бейби нова, Нанис, Baby sitter, Molfix.
Основната част на памперса може да се състои от желатин или вата в комбинация със желатин. Тези материали поемат бързо урината на бебето и така се осигурява сухота на горния слой от памперса, който е в контакт с бебешката кожа .Някои модели са усъвършенствани  с  допълнителен защитен слой от алое.
Дневните памперси са снабдени с допълнителен двоен ластик, който намалява опасността от изпадане на изпражненията. Нощните памперси нямат такъв ластик – целта е бебето да има максимална свобода на движенията по време на нощния сън .Освен това нощните памперси са с по-голяма попивателна способност.
Има и пелени за еднократна употреба с особености – Линес – за момченца в синя опаковка и за момиченца в розова, съответно по-дебели отпред за момченцата и отдолу за момиченцата, Бенетон – пеленки с найлоново покритие, предназначени за плуване и Пелени –гащи с ластик, предназначени за многократно обуване и събуване. Препоръчват се за по-големи деца, в периода на приучване за ходене на гърне, лепенките им са заменени с  ластик .Най-малкият размер такива гащи е за 8-11 кг. Този тип гащи се предлага от Фиксиз, Памперс и Либеро.
За профилактика на изкълчването на тазобедрената става през първите два месеца се препоръчва обуването на специални “профилактични” гащи .

Памучни боди
Замества бельото и се облича непосредствено върху памперса, като по този начин го придържа. Закопчава се удобно и дава възможност за бързо и лесно обличане.

Ританки – препоръчителен брой 6.

Бебешки гащиризон – препоръчителен брой 5
Памучна жилетка с копчета - препоръчителен брой 5. Удобно се съчетават с ританките и гащиризоните.
Гащички-препоръчителен брой 10. Предлагат се гащички, които са специално за над памперси.Ако не използвате памперси ви е необходим по-голям брой гащички.
Чорапки – препоръчителен брой 4 чифта.
Терлички – препоръчителен брой 4 чифта. Те позволяват по-добре да се придържат ританките към малкото бебешко краче.
Ръкавички – предпазват бебето от одраскване. Обикновено са необходими през първите 1-2 месеца.
Бебешка шапка –необходима е за разходките. Предпочитайте памучните материи.
Спален чувал –покрива изцяло бебето и същевременно му позволява свободно да рита с крака. Препоръчителни са моделите без ръкави. Те биват летни и зимни – съответно с или без пълнеж от вата.
Лигавници двойни