Стаята на бебето

Детско креватче –  с размери 120 х 60 или 140 х 70.Височината на преградата на леглото трябва да е подходяща, за да можете да наблюдавате бебето  и лесно да го вземате оттам. Разстоянието между дървените пръчки трябва да е 6 см.
Матрак за креватчето- изборът е голям – от антиалергични материали или с ортопедична форма.
Протектор за матрак – това е непромокаема торба, с която се облича матрака и която предотвратява замърсяването на матрака .
Непромокаема подложка – подложките се поставят върху протектора. За разлика от протектора, те могат да се  подменят и перат.
Бебешка завивка  олекотена   и топла с 2  комплекта горен и долен чаршаф и калъфка за възглавница. До края на 1. година не се ползва възглавница, а калъфката на възглавницата се поставя празна под главата на бебето.
Подложка или плот за преобличане и повиване на бебето – подложките са с мека и твърда основа, в зависимост от това къде ще се поставят – върху шкаф или върху леглото .Плотовете трябва да бъдат с размери най-малко 60 х 80 за да може да ги използвате по-дълго. Височината му трябва да е достатъчна за да ви спести болките в кръста.
Бебешка възглавничка, която позволява бебето да лежи настрани и предотвратява опасността от аспирация на повърнати материи.
Термометър за стая – необходимо е да поддържате температура от 18 до 22 градуса. При парно отопление са необходими и овлажнители за радиаторите.

Овлажнител за стая - те поддържат нужната влажност на въздуха в стаята.

Шкаф за бебешките дрехи
Бебешки играчки и дрънкалки -на първо време са подходящи музикалните въртящи се играчки, които може да поставите над леглото на бебето.
Бебешка нощна лампа